Maskarponejev mousse s kakijevo sredico
Sredica: 1 zreli kaki
Kaki olupimo in ga zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo kašo. Kašo vlijemo v majhne silikonske modelčke in zmrznemo.
Mascarpone mousse:
- 1 vanilijev strok
- 50 g sladkorja
- 3 g želatine
- 3 rumenjaki
- 100 g maskarponeja
- 50 g sladke smetane
|
Sladko smetano stepemo in jo zmešamo z maskarponejem in sredico vanilije. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladkor in rumenjak stepamo na sopari, do 65 stopinj celzija. V topli jajčni kremi stopimo žeatino in zmešamo s pripravljeno maskarponejevo mešanico. Kremo razporedimo v steklene kozarčke, v sredino kozarčka potisnemo zarmznjeno kakijevo sredico ter vse skupaj položimo v hladilnik, da se ohladi. Vzamemo iz hladilnika in postrezemo.